Showcooking a La Calèndula (Girona)

Esdeveniments, Recomanacions — 07/05/2013 at 11:34

Fa uns dies vaig anar a La Calèndula a Giron (un restaurant que particularment m’agrada força!) a gaudir d’un showcooking presentat per la Iolanda Bustos (xef del restaurant) i la Annette Abstoss de Abstoss World Gastronomy.

Pels que no sabeu de qué es tracta, un showcooking és bàsicament una demostració de cuina en directe, i si es fa bé, com va ser el cas, és tot un espectacle!

Em va resultar molt interessant i instructiu ja que vam provar moltes plantes aromàtiques i vam veure les seves immenses aplicacions dins l’univers culinari, un tema que cada cop va a més i amb matisos molt innovadors, com veureu tot seguit.

Les que més em van agradar per van ser la Citra Leaves, la Sechuan Buttons, la Purple Delight i la Oyster Leaves.

La Citra Leaves és molt cítrica i àcida, un substitut perfecte de la llimona: es pot posar en peixos, amanides, postres, còctels… Molt útil!

La Sechuan Buttons és picant i força! Amb molt poca ja fas el fet!. Es pot posar en amanides, postres, còctels, peixos i també amb carns. Penseu que és per donar un matís més al plat! Molt interessant.

En la Purple Delight tenim dos matisos, el dolç ben marcat i l’amarg de manera més subtil. Així podem combinar fent un contrast amb productes àcids o salats, per tal de crear una complexitat gustativa més elaborada. Amb moltes possibilitats.

La Oyster Leaves és una «ostra vegetal». Sí, heu llegit bé! Una fulla amb gust d’ostra. Em va captivar: infinitat de possibilitats i combinacions, per exemple amb cítrics, aperitius, amanides… molt versàtil!

De productes com aquests, si feu un cop d’ull al catàleg de Koppert Cress, trobareu una gran varietat. No només son decoració, sinó un recurs molt interessant per acabar un plat, a nivell gastronòmic!