Gira Gintònic.cat amb Jordi Millan

Esdeveniments, Recomanacions — 30/05/2013 at 11:20

Fa un mes vaig anar a fer un interessant tast de gintònics, organitzat per gintònic.cat i amb el seu fundador, Jordi Millan, com a «mestre de cerimònies».

Primer ens va fer una mica d’història de la ginebra, els seus orígens, la seva el.laboració… Sabíeu que la ginebra va néixer a Holanda? També vàrem aprendre, per exemple, que la base d’aquesta beguda és el vodka! A grans trets, la ginebra és un vodka aromatitzat amb moltes espècies botàniques, la principal és el ginebró, que es la que li dona el nom.

A més d’aquestes cuorisitats, vaig descobrir els bittermens, essències i extractes amb aromes diverses de les que es fan servir unes gotes en substitució de les espècies habituals… Últimament he vist a algun local que comencen a fer macedònies de fruites amb ginebra, emprant coses així… Un gintònic no és això, com a cuiner us diré que el més important és trobar la dosificació justa entra les espècies que té la pròpia ginebra i les que segons el criteri de cadascú combinin, ja sigui per contrast o per simpatia. Jo sóc partidari de combinar les diferents ginebres amb productes naturals, fruites i espècies.

Per acabar vam fer un gintònic fumat, el que il.lustra aquesta anotació i un dels preferits d’en Jordi Millan. Un resultat realment espectacular i un gust de bóta fumada molt ben aconseguit, et transporta a les brases dels dinars amb amics a l’aire lliure. Quin plaer!

Els amics de gintònic.cat segueixen aquestes properes setmanes fent «gira» per diverses ciutats del territori català, divulgant els gintònics, explicant els seus secrets i exposant les darreres tendències.. Espero que us animeu a anar-hi quan estiguin a prop del vostre poble o ciutat!, un esdeveniment totalment recomanable!