Sepionetes amb pèsols tendres i carxofes

Receptes — 03/04/2013 at 13:07

La Primavera ha arribat i amb ella també arriben les sepionetes i els pèsols tendres, deixem l’hivern enrera però encara podem gaudir de les últimes carxofes. La Primavera ens ensenya l’inici del bon temps, el sol, la pujada de temperatures, però de cop i volta uns dies determinats tornen a baixar les temperatures i notem que l’hivern fa l’últim sospir! Amb aquest plat passa exactament el mateix, tenim tots el productes de Primavera però mantenim les carxofes típiques de l’hivern!

Sepionetes amb pèsols tendres i carxofes

Dificultat: baixa

Ingredients:
700 g de sepionetes de Palamós
1 ceba tendra
3 alls tendres
6 carxofes
250 g oli oliva
250 g de pèsols tendres
sal
2 g tinta de sèpia
50 g oli oliva extra verge

Elaboració:
Primer de tot netegem les sepionetes, traiem la ploma i amb molta cura traiem la tinta, els ulls i la boca. La pell no l’hem de treure mai, només en el cas de que siguin sèpies grosses. Tallem la ceba i els alls «a brunoise» i ho saltegem amb una paella. Ens interessa que només perdi el gust de cru, però que no agafi color! Un cop arribat aquest punt, ho reservem. Ara hem de confitar les carxofes amb oli oliva: tallem la part de dalt de la carxofa, prenem un cassò, les introduim i cobrim d’oli, foc al mínim i deixem que confiti durant uns 30′ aproximadament, és molt important que casi no arrenqui el bull! Un cop confitades, les deixem refredar i les netegem, traiem les fulles dures fins que trobem les tendres i buidem la part del centre, reservem. Els pèsols tendres si els comprem amb la tavella, els desgranem. Ja ho tenim tot a punt, saltejarem els pèsols amb la ceba tendra i els alls tendres, fem les sepionetes a la planxa, volta i volta i escalfem les carxofes amb el seu propi oli del confitat. Emplatem, amanim el plat amb l’oli d’oliva extra verge barrejat amb la tinta i a gaudir-ne!

En aquesta recepta és important respectar els punts de cocció dels productes, els pèsols tendres només s’han d’escalfar perquè es poden menjar crus, les sepionetes si ens passem de cocció seran dures… penseu que en les coccions curtes de tots aquests productes tendres no només mantenim totes les propietats intacte, obtindrem un contrast de textures molt interessant, a més del contrast de gustos. Espero que ho proveu a casa vostra i em comenteu com us ha quedat! Salut i a cuinar!