Més clàssics de la cuina catalana, el Rostit de Festa Major

Receptes — 25/02/2013 at 10:40

A la tradició catalana, sobre tot als pobles, els dies de la festa major qui convida a dinar la família i amics el.labora un rostit que ja en diem «de Festa Major». La base d’aquest clàssic de la cuina catalana és el porc, la vedella, el pollastre, ceba i alls. S’hi poden afegir pastanagues, tomates, també s’hi posen herbes i espècies com la farigola, romaní i canyella. Aquí teniu la meva recepta!

Rostit de Festa Major

Dificultat: baixa

Ingredients:
500g de Llata de vedella
500g d’Espatlla de porc
1/2 pollastres de pagès
2 botifarres crues de sal i pebre
800g de ceba de figueres
2 cabeces d’alls
Un raig de conyac
1/4 l d’aigua
Oli i llard
Sal i pebre

El.laboració:
Per preparar aquest plat primer de tot hem tallar les carns en quatre trossos. Un cop fet això, posem una cassola al foc amb 30g de llard i 30g d’oli i quan estigui ben calent hi posem les carns tallades i ben salpebrades. Les deixem «daurar» bé i després hi afegim el raig de conyac. Remenem amb energia i tot seguit afegim la ceba tallada a làmines juntament amb els alls sense pelar i esperem que la ceba sigui «potxada» (ben tova). Quan arribem a aquest punt és quan començarem a rostir: baixem la potència del foc al mínim, afegim l’aigua i tapem la cassola, ho deixarem coure durant una hora, sempre vigilant que no falti aigua a la cocció (si faltés, n’afegiríem) Per fer un bon rostit, és important cuinar-lo a foc lent, poc a poc i amb paciència, quedarà boníssim!

En aquest tipus de rostit, tant agraït, hi podem afegir el que ens vingui de gust, segons la temporada podem posar-hi bolets, carxofes, faves, pèsols… Això si, és molt important tenir en compte el temps de cocció de cada producte! És una recepta molt fàcil d’elaborar, espero que us animeu a provar-la! I com sempre, si teniu qualsevol dubte o observació, no dubteu en comentar-me!