Un altre clàssic boníssim: el Suquet de Peix de l’Empordà

Receptes — 05/02/2013 at 11:04

Aquest plat és un clàssic de la cuina catalana i hi ha moltíssimes versions, arreu del nostre litoral, del Cap de Creus fins al Delta de l’Ebre. Aquesta és la meva, ara us ensenyaré a fer-la!

Tal i com diu el nom, és un suc de peix, on s’hi afegeixen patates esqueixades, per tal que la patata deixi anar la fècula i lligui una mica el suc, després s’hi cou el peix i llestos! Molt fàcil i no per això menys saborós!

Per fer un suquet podem utilitzar molts tipus de peixos diferents. Per aquest plat podem utilitzar peixos molt cars i també peixos molt barats i no per això un serà millor que l’altre. Jo personalment crec que hem de tenir en compte que no podem utilitzar sempre rap, llobarro, cap roig, lluerna… Perquè arribarà un dia que no n’hi haurà més! També disposem de peixos com l’escrita, la bròtola, els gatets, sorells i molts d’altres que també són molt bons.

Per les patates també és important escollir la classe adequada, ha de ser una patata mantegosa especial per guisats com per exemple la del Bufet originaria de la Plana de Vic.

Suquet de Peix de l’Empordà

Dificultat: Mitja
Per 8 persones

Ingredients:
1kg de ceba figueres
150 g alls laminats
200 g de tomata
2 l de brou de peix
1,5 kg de patata del bufet
1,2 kg d’Escrita neta i pelada
8 filets de rap de 120g cadascú
300 g de musclos de roca

El.laboració:
Primer sofregirem la ceba i els alls fins que adquireixin textura melosa, afegirem un polsim de sucre i la tomata, ho deixarem coure uns 20′ i tot seguit el brou de peix (per fer aquest brou de peix podeu agafar caps de peixos, una mica de gamba blanca i aigua o comprar-ne un de fet, sempre que sigui de qualitat!) Un cop afegit el brou, el deixem bullir 15′, triturem i colem. Després hi coem les patates esqueixades, sempre mirant que gairebé no arrenqui el bull. Els últims 5′ de cocció hi afegirem els peixos prèviament salats i els musclos, tapem la cassola i ja ho tindrem a punt.

També hi podem barrejar un all i oli negat per tal que ajudi a espessir el suc i pujar el gust, però alerta que si ens passem només tindrà gust d’all!

Espero que us animeu a fer aquesta recepta, senzilla però boníssima! Segons l’oferta del mercat i el pressupost del que disposeu, podeu triar el tipus de peix que més us escaigui!