Begudes i combinacions que he descobert al meu viatge gastronòmic al Perú

Inspiració, Receptes — 12/02/2013 at 13:44

En aquest viatge al Perú, he tingut la ocasió de tastar moltes begudes, ingredients i combinacions diferents, a part de realitzar el taller de cuina al buit i de conèixer la gastronomia i cultura peruana en general.
De les que he tastat, us en destacaré unes quantes:

El més internacional, el Pisco. Es tracta d’un licor similar a un orujo blanc dels que trobaríem aquí. La diferència principal entre ells està en que el Pisco es fa a partir del suc del raïm, mentre que el orujo es fa a partir de la fermentació dels pinyols. La manera tradicional d’elaborar el Pisco segueix aquests passos: primer de tot es trepitgen els raïms i el suc passa a través d’un canal a una premsa, aquí s’acaba de treure el suc restant i passa per un filtre, aquest líquid es posa en unes «botijas», que es tapen amb fang i on es deixa fermentar dues setmanes, desprès es pasa per un alambic gegant i el vapor que surt a l’altre costatés el Pisco pur. Hi ha variants de Pisco, el de llimona és molt semblant al limoncello i el rosat, que s’assembla al nostre Moscatell. Ja podem trobar-ne diferents marques i varietats aquí a Catalunya, a distribuidors i establiments especialitzats.

Amb el Pisco es fan combinats com el Pisco Sour (Pisco, suc llima, almívar al 50% i clara d’ou i gel, passats per coctelera, colats i en got, amb una gota d’angostura) o el Chilicano (Pisco, angostura, llima, ginger ale, almívar base 50% , gel) Tan d’un com de l’altre, les variants mes habituals son amb maracuyà tot i que el Chilicano també el fan «morado», amb «chicha morada», una de les begudes més habituals sense alcohol, feta a partir del blat de moro morat, bullit durant varies hores amb abundant aigua, sucre, canyella, pells de taronja, pells de llimona, colat i deixat refredar. Molta gent dina amb aquesta beguda! Jo l’he trobat molt bona, refrescant i amb uns matisos especiats molt interessants.

Us deixo algunes imatges dels diferents cocktails i combinacions que he pogut tastar, molt coloristes… i sempre boníssimes!