Taller gastronòmic sobre cuina al buit a l’Hotel Casa Andina (Lima, Perú) el proper 25 de gener

Esdeveniments, Isaac Sabrià — 12/01/2013 at 14:16

Ja hem començat les vacances a la Sala Gran, fins el 7 de Març, un temps de reflexió que aprofitem per crear nous plats i que personalment dedico també a altres projectes relacionats amb la gastronomia.

Aquest any m’han convidat al Perú a fer un curs de cuina al buit, concretament a Lima, a l’hotel Casa Andina, el proper divendres 25 de Gener i la veritat, em fa molta il.lusió compartir el meu coneixement a l’altre punta del món!

El taller constarà de dos parts, teòrica i pràctica. A la primera explicaré els secrets d’aquesta tècnica de cocció, que aquí ja fa anys que s’està aplicant gràcies a la gran feina creativa i de recerca feta per cuiners com en Joan Roca del Celler de Can Roca, tot un pioner amb qui vaig tenir el plaer de treballar fa temps. En la segona part, la pràctica, elaborarem un menú de 5 plats en format tapa per que els assistents al taller puguin tastar i comprovar de primera mà els avantatges i característiques de la cuina al buit.

Com que trobo que és important potenciar la nostra gastronomia i fer-ne la màxima difusió, els plats escollits per aquest taller són plats de la cuina catalana tradicional aplicant aquesta tècnica, que fem o hem fet a la Sala Gran.

També aprofitaré el viatge, a més de per fer turisme i conèixer la cultura peruana, per provar els bons restaurants que hi ha al Perú (i en tinc un bon llistat!), així com conèixer nous ingredients i aprendre de la cuina peruana, una de les que té més empenta darrerament. Ens trobem tot tornant!