Un dolç secret: el Museu de la Confitura de Torrent i la Georgina Regàs

Recomanacions — 05/12/2012 at 11:47

Fa uns dies vaig parlar-vos de com maridar formatges i confitures, avui us vull parlar específicament d’aquest segon element que tant m’agrada!

Cada cop és més fàcil trobar bones confitures per cuinar o degustar, fora de les típiques de supermercat. Artesanals, de varietats exòtiques, combinacions d’ingredients i gustos diferents… tot un món i ja no únicament per l’esmorzar.

Al restaurant, com ja he comentat en alguna ocasió per aquí, faig servir (i sempre recomano) les que fa la Georgina Regàs al Museu de la Confitura de Torrent, que ens queda ben a prop del restaurant i té una de les millors varietats que he vist, amb moltíssimes referències (més de 140, entre melmelades, confitures i gelees) i de molta qualitat, ja que trien el producte en el seu grau òptim de maduració, comprant directament a pagesos i realitzant tota la producció amb molta cura.

De les que jo he provat destacaria la de Figues de Terrades, la de Pera de Torroella, la de Carbassa amb Espècies, la de Tomata i la de Pebrot vermell escalivat, totes elles perfectes per realitzar maridatges, lligant amb aperitius, entrants, peixos, foie, carns, formatges, postres… pràcticament amb tot!

La Georgina és una mestra en la matèria, no només a la cuina sinó també com a divulgadora i formadora. També ha escrit diversos llibres, com per exemple «Els secrets de les confitures«, molt recomanat, on explica com fer-les i el més important, els «per qué» dels processos. Si us interessa el tema, és imprescindible!