Experiencies i conclusions del segon tast de formatges artesans de Catalunya (14.set)

Esdeveniments — 20/09/2012 at 8:45

Divendres passat vam realitzar el segon tast de formatges artesans de Catalunya a la Sala Gran.

La veritat és que trobo que va ser un éxit, vam poder tastar una selecció de grans formatges del país, vins de Castell de Peralada i confitures i gelees del Museu de la Confitura de Torrent.

En aquesta ocasió vam tenir el plaer de comptar amb en Diego Gonzàlez, un gran sommelier de Castell de Peralada, que ens va explicar tot sobre els quatre vins que vàrem tastar.

El formatge que més va sorprendre va ser un de cacau! Curiós i també deliciós! També va agradar molt el carrat de Bauma, tot un clàssic dins dels formatges de cabra del nostre pais que mai falla, us el recomano! Un altre de molt especial és el carreu d’herbes del Pirineu, un formatge de quallada àcida d’ovella de tres setmanes de maduració i recobert d’una barreja d’herbes del Pirineu, concretament romaní, farigola, sajolida i orenga que és tota una joia… Ho vam combinar amb dues gelees, una de cireres al vi negre de textura liquosa i l’altre de romaní i pebre, més compacte, i dos confitures magnífiques, una de síndria, carbassó i prunes i l’altre de pebrot verd.

En resum, ho vam passar molt bé, la gent va sortir ben contenta, havent gaudit d’una experiència gastronòmica diferent i havent aprés sobre la producció, maduració, curació i el.laboració de cada formatge, així intentem seguir fent difusió dels magnífics productes que tenim al país! Podeu trobar algunes fotos de l’esdeveniment aquí.

En breu us presentarem el tercer esdeveniment, l’estem preparant ja, com sempre, amb noves varietats, nous vins i algunes sorpreses més!