Fem un Gintònic? Recomanacions i consells per fer un bon gintònic creatiu

Recomanacions — 10/09/2012 at 12:41

Ara fa un parell d’anys que vam començar amb els cosins a fer cates de gintònics, tema que és molt de moda actualment. Fa uns anys no es sortia de les tres o quatre ginebres més clàssiques i un parell de marques de tònica com a molt… i de ser creatius, res!

Primer ens vam informar a un blog especialitzat en la matèria i que us recomano: The Gin Blog. Aquí vam començar a combinar les ginebres i tòniques amb les espècies mes adients i, poc a poc, vam deixar de consultar el blog i començar a experimentar en les nostres creacions.

Ara hi ha moltes ginebres, moltíssimes! Pràcticament a qualsevol botiga hi ha les anomenades «premium», fetes amb herbes, botànics, especies i pensades per combinar, com per exemple la Gin Mare amb romaní, alfàbrega i olives entre d’altres herbes i espècies. Un consell, en aquests casos, només cal potenciar una de les especies predominants, de forma lleugera per obtenir un gintònic deliciós! (Gin Mare amb unes branques de romaní, per exemple) Un altre exemple es la Brockman’s, que té una aroma dolcenca que combina molt bé amb fruites acides, fruits vermells, maracujà… També podríem destacar altres ginebres de gran qualitat com la Citadelle, la Mombasa, la Blackwood, la Plymouth, la Seagram’s…

Lògicament, amb les tòniques també hi ha hagut un boom. Inclús les marques clàssiques estàn llençant al mercat variants «premium» amb diferents gustos i composicions… La que té més prestigi és la Fever-Tree, que a més, té una molt bona varietat: mediterranean, indian, naturally light, lemon tonic…

Amb tanta varietat de ginebres i tòniquesm si hi afegim espècies, fruites, herbes… imagina les possibilitats! Fer un bon gintònic creatiu és com crear un plat al restaurant: vas combinant elemnents, tastant, aplicant els coneixements, encertant i també equivocant-te, corretgint… Poc a poc, així hem fet la nova carta de gintònics creatius de la Sala Gran, amb deu copes diferents, perfectes per després d’un bon àpat!

Tot i així, no hem de perdre de vista el gintònic clàssic, ben fet, que mai està de més: una pell de llimona, res de suc, una part de ginebra per quatre parts de tònica i la copa plena de gel i llest.