Amanida de formatges Puigpedròs i Altejó amb confitura de pebrot vermell i rúcula

Receptes — 18/08/2012 at 10:01

Els formatges apart de menjar-los «tal qual», tenen moltes aplicacions culinàries que aniré desvetllant de mica en mica. Avui, aprofitant que cada cop estic més posat en el tema dels formatges artesans de Catalunya, he preparat aquesta recepta d’amanida emprant-ne dos en diferents textures: Puigpedrós fos i Altejó ratllat.

Amanida de formatges Puigpedròs i Altejó amb confitura de pebrot vermell i rúcula

Dificultat: Baixa
Temps d’el.laboració: 10 min.
Per 4 Persones

Ingredients:
80g de Rúcula
20g Formatge Altejó
60g Confitura de Pebrot vermell
200g Formatge Puigpedròs

Preparació:

Aquesta serà una de les receptes més fàcils de fer i també de les més saboroses!
Tallem el formatge Puigpedròs i el posem en una pissarra al forn en forma de creu, per que s’hi fongui directament, ja que serà on quedarà presentat. Un cop fos, hi posem, per aquest ordre, la confitura de Pebrot vermell, la rúcula i el formatge Altejó ratllat, presentant-ho amb volum. No té més i queda realment molt bé!

Aquests dos formatges són de Ger, de la formatgeria el molí de Ger, on en Pere Pujol elabora un gran producte a partir de llet crua de vaca de la seva pròpia explotació. En Pere fa uns quatre anys que va deixar Barcelona, on feia de professor de llengua catalana per tornar a la Cerdanya i reconduir explotació familiar juntament amb el seu germà i han dividit bé la feina! Ell s’ocupa dels formartges i el seu germà de les vaques. D’aquesta manera tanquen el cercle, tot ñes de casa. Les vaques s’alimenten de les herbes dels camps que tenen al costat del riu Segre, cosa que ens arribarà amb el formatge, al tractar-se d’el.laboracions amb llet crua.