Espatlla de Xai rostida amb cebetes i prunes

Receptes — 08/08/2012 at 15:48
isaacsabria_espatlla_xai_prunes_cebetes

Avui us presento la primera recepta de carn que publico aquí. Es tracta d’una el.laboració senzilla i tradicional, que queda boníssima! Una espatlla de xai rostida al forn amb cebetes i prunes i un toc de conyac. Espero que la gaudiu tant com jo estic fent ara mateix!

Espatlla de Xai rostida amb cebetes i prunes

Dificultat: Mitjana
Temps d’el.laboració: 2h.
Per 4 Persones

Ingredients:
2 espatlles de xai de 1kg cada una
Sal i Pebre
16 Prunes deshidratades sense os
32 Cebetes del Platillo
20g Conyac

Preparació:

El més important per fer un bon rostit és tenir un bon producte! Per aquesta el.laboració haurem de trobar unes bones espatlles de xai, una bona cebeta, una bona pruna deshidratada i un bon conyac. Si un dels ingredients falla, tot el plat falla!

Començarem per rostir l’espatlla de xai al forn, havent-la salpebrat i posant el forn ben alt, a 230 ºC per tal que agafi un bon daurat. Un cop veiem que la carn ja agafa aquest color, anirem baixant el forn fins a 100ºC, on ens mantindrem fins el final. Al cap d’una hora de cocció a aquesta temperatura, hi posem les cebetes i les prunes deshidratades amb el conyac, deixem coure uns 45′ més i ja tenim el rostit fet. És important que l’espatlla de xai, quan sigui al forn, la girem un parell de cops per cada costat i l’anem remullant amb aigua o amb brou, quan veiem que el recipient quedi molt sec!

Es una recepta on la «dificultat» és més en la paciència durant el temps de cocció que no pas en la pròpia el.laboració! Es poden substituir les prunes per les verdures, al gust i també hi podem afegir alguna herba aromàtica, com el romaní o la farigola.