Amanida d’Estiu amb compota de prèssecs d’Ordal, maduixes i vinagreta de maracujà

Receptes — 16/07/2012 at 18:30

Ja som en plé estiu i és el moment de trobar molta varietat de fruita de temporada com per exemple prèssecs vermells, abricocs, prunes… i també és l’època de les tomates (tomàquets, si sou de Barcelona!) A l’hora de comprar-les assegureu-vos que hagin madurat a la planta, hi ha molta diferència i es nota! El millor és poder-les collir de l’hort i menjar-les, però no tots podem tenir aquest privilegi…

Us he preparat una amanida d’estiu, plena de fruits saborosos (com deia el poeta català Joan Carner fa més de cent anys) lleugera i gustosa, refrescant, perfecte pels dies que fa més calor.

Amanida d’Estiu amb compota de prèssecs de l’Ordal, maduixes i vinagreta de maracujà

Dificultat: Baixa
Temps d’el.laboració: 15 min.
Per 4 Persones

Ingredients:
Compota de Prèssecs d’Ordal (feta a casa, ara veure com!)
2 Prèssecs Vermell d’Ordal
250 g de barreja d’enciams
120 g de llonganissa ibèrica
12 flors de pensament
4 maduixes maresme
80 g daus de pa cruixents
Vinagreta de fruit de la passió (maracujà) i vinagre de xerès

Preparació:

Per fer la compota agafem 2 préssecs madurs, pelats i tallats, 40g de mantega i 90 g de sucre. Ho posem tot junt en una cassola al foc amb tapa i ho deixem coure fins que el préssec sigui tou, desprès triturem i guardem.

Per fer la vinagreta barregem 50g. de polpa de fruita de la passió, amb 25g. de vinagre de xeres amb 175g. d’oli d’oliva suau.

Tallem el fuet a daus, les maduixes, el préssec, desfullem les flors de pensament, ho barregem tot amb la vinagreta, excepte el pa cruixent i la compota.

Per emplatar l’amanida, agafem un plat fons, hi posem la compota primer, desprès el pa cruixent, continuem amb la barreja d’enciams amanida amb la vinagreta, les maduixes, el préssec i la llonganissa, en aquest ordre. Al final coloquem les flors de pensament, per acabar de decorar.

Un consell que val la pena tenir en compte: sempre que «muntem» un plat, intentem donar-li volum, és a dir, que no quedi plà. En les amanides és molt senzill i no només dóna mes vida al plat sinó que el fa molt mes apetitós!