Quins son els meus valors com a cuiner?

Isaac Sabrià — 20/06/2012 at 10:30

Una pregunta que m’han fet algun cop i m’agrada explicar! La meva cuina es basa en quatre valors sòlids, ben entesos i clars: tradició, innovació, cultura i sostenibilitat. Hi ha d’altres temes que considero importants i que ja trobareu ben descrits a la resta d’articles d’aquest blog, però trobo adequat resumir els principals així.

Sostenibilitat: Buscant el millor del producte local i recolzant-se en proveïdors i productors propers. Conceptes com el «quilòmetre zero» o el «slow food» em semblen molt positius ja que selecciono personalment tot el que entra a la meva cuina, amb l’afany d’evolucionar i millorar les meves el.laboracions i plats.

Innovació: Basant-me en la tradició, intento reinterpretar els plats més tradicionals fent-los extraordinaris en forma, el.laboració o presentació. Parlem de noves experiències, sorprenents, sense deixar de ser naturals, saboroses i familiars al paladar.

Tradició: Treballo per recuperar i evolucionar la cultura gastronòmica catalana i empordanesa. Soc un enamorat de la gent gran i les seves històries, la saviesa i coneixement de tota la vida, de les que intento aprendre i captar l’essència d’aquesta tradició oral que ha anat passant les receptes i detalls gastronòmics de generació en generació. Considero que un dels papers del cuiner és ser garant de mantenir la memòria històrica de la seva zona, en el meu cas, l’Empordà.

Cultura: Continuo formant-me, llegint, estudiant i trobant sinergies en l’obra d’artistes, escriptors o pensadors, especialment locals. Un gran referent en el meu procés creatiu és Josep Plà que, a més, va ser client del meu restaurant als seus inicis. Tot un honor per la familia Sabrià!