Amanida de Primavera

Receptes — 07/05/2012 at 9:51
isaacsabria_amanida_primavera

Som al bell mig de la Primavera, época de l’any on gaudim al màxim de les fabes, pèsols, maduixes, bròtola… ¿i com podeu treure millor rendiment d’aquests productes de temporada?

Doncs molt senzill! Alguns consells ràpids: les fabes el millor és comprar-les amb tavella i desgranar-les, ja que ens sortiran millor de preu, que si les comprem ja pelades. Amb els pèsols passa el mateix. Les maduixes que siguin del Maresme, tot i que si podeu plantar-ne a casa i deixar-les madurar fins al punt òptim, seran espectaculars. La bròtola es un peix que fet amb suquets i plats amb salsa queda molt bé ja que es suau de gust i s’integra molt bé en aquests tipus de plats de la cuina catalana, la trobareu a gairebé qualsevol peixateria de qualitat.

De tots aquests productes, utilitzarem les fabes i les maduixes per fer-ne una amanida refrescant i diferent, ideal per la primavera, ara que ja fa bon temps.

Amanida de Primavera

Dificultat: Baixa
Temps d’el.laboració: 20 min.
Per 4 Persones

Ingredients:
6 maduixes del Maresme
250g barreja d’enciams
320g favetes
40g pa d’espècies
4talls de pernil iberic
50g vinagreta

Preparació:
Per començar necessitarem fabetes, maduixes del Maresme, pa d’espècies, una barreja d’enciams i pernil ibèric. Agafem les fabetes, les desgranem i a continuació les escaldem trenta segons, per refredar-les inmediatament després amb aigua i gel. Amb les maduixes farem dues coses, la primera una compota i la segona les posarem naturals tallades a quarts. Per fer la compota netegem bé les maduixes, afegim un 10% de sucre i un 5% de mantega, aproximadament. Ho posem al foc uns deu minuts a foc mig i passem pel túrmix o termomix. Deixem refredar. El pa d’espècies el podeu trobar a una botiga de dietètica o delicatessen i n’hi ha de diferents. Trieu el que us sembli més bé. El tallarem a daus petits, que assecarem al forn a 160ºC durant dotze minuts. A la barreja d’enciams hi posarem una vinagreta feta amb una tercera part de compota de maduixa i dues terceres parts d’oli d’oliva i sal. Per acabar, farem un cruixent amb el pernil ibèric, posant-lo, tallat molt fi, al forn entre dos papers de forn, deixant-lo uns deu minuts per cada costat. (també el podeu posar tallat molt fi i saltejat a la paella i barrejat amb l’enciam)

Per l’emplatat, primer posarem la compota de maduixa en un plat fondo a continuació les favetes i el pa d’espècies a sobre l’enciam amanit i a dalt de tot el cruixent de pernil ibèric.

Espero que us animeu a fer-la, també la trobareu a la carta del meu restaurant, la Sala Gran.